Antik korsett: Upptäck dess historia

Den antika korsetten är ett mycket populärt ämne bland modeentusiaster. De flesta av oss minns att våra mödrar och mormödrar bar dem, och vi kanske också har läst romaner av Balzac eller George Sand där kvinnor avbildas bärande en antik korsett. På den tiden var detta inte alls chockerande, eftersom samhället var mycket strikt. I den här artikeln får du veta mer om kvinnors korsetter under den viktorianska eran.

Antik korsett: upptäck dess historia

Vad är en korsett?

antik bustierkorsett är en typ av plagg som bärs för att underhålla och forma överkroppen till en önskad form för estetiska eller medicinska ändamål (dvs. en skönhetsförbättrande anordning). I förhistoriska samhällen bars vintagekorsetten i allmänhet av kvinnor, eftersom den sågs som ett föremål för omtanke och status. Under tidig medeltid började samhället betrakta snäva snörningar som skandalösa. Fram till 1300-talet dök dock korsetten upp igen i fashionabla kläder.

antik viktoriansk korsett är också känd som stålribbad korsett. Detta basplagg för kvinnor användes för första gången under den elisabetanska perioden (1550-1610). Det var först under de följande århundradena som det blev en viktig del av vardagsklädseln. Dess popularitet förblev hög fram till första världskriget, då modet gjorde det möjligt att bryta sig loss från detta begränsande plagg som kräver en intensiv timglasfigur. Låt oss utforska detta historiska inslag i kvinnomodet tillsammans och ta reda på hur det kom till.

Den antika korsettens historia

Den viktorianska eran såg den största övergången i kvinnomodet. Kvinnor hade ett antal rättigheter, som att äga egendom och arbeta för lön; men mycket få kvinnor hade karriärer utanför hemmet. Eftersom de tillbringade så mycket tid hemma var mode en viktig del av deras liv. Kvinnor från den här tiden ville vara vackra och moderiktiga och de var beredda att göra allt för att uppnå detta.

antik korsett har en lång historia, som går tillbaka till före 1500-talet. Renässansperioden anses vara en vändpunkt i användningen av detta plagg, särskilt för de lägre klasserna i Frankrike och England. Medan adeln använde det som en accessoar som betonade deras rikedom och status, använde kvinnor ur underklassen det för att få deras mindre midjor att synas när de arbetade hårt för att tjäna pengar som sömmerskor.

Utvecklingen av den antika kvinnokorsetten

Kvinnokorsetter är kända för att finnas med på listan över de mest populära accessoarerna eftersom de fortsätter att göra comeback. Historiska händelser, som den franska revolutionen, ignorerar aldrig korsettens betydelse för både mode och historia. Med detta sagt är kvinnor idag mer bekymrade över att få rätt korsett, i linje med nuvarande trender. Mer uppmärksamhet ägnas åt denna typ av plagg eftersom det erbjuder exceptionell kroppsform (vilket ingen modern behå kan) såsom skydd av ryggen och minskning av midja och höftomkrets.

antik snörningskorsett har använts så länge som kvinnor har kontrollerat formen och storleken på sina kroppar. Förr i tiden var det ett tecken på lyx och rikedom, eftersom bara rika människor hade råd att bära ett sådant plagg. Idag, med de många korsettklänningars gamla och former av moderna korsetter, kan du bära den för alla möjliga tillfällen eller bara för att känna dig sexig.

Med tillkomsten av metallöglor och dragkedjor på 1500-talet fick bantningskorsetter gradvis de moderna funktioner som de fortfarande har idag.
Det har blivit mer praktiskt att stänga dem med blixtlås eller krokar. Tack vare den beläggning som är specifik för denna typ av korsett, hjälper slimming corset dig att bränna fett genom att öka din kroppsvärme. Tack vare svettkorsett kan du se fram emot att snabbt förlora magfett.

Korsett för platt mage är inte en traditionell korsett, även om den är väldigt lik. Men den är precis lika vacker. Den anses vara ett modeplagg, vilket innebär att den kan kombineras med moderna outfits. Många kvinnor bär den som ett ytterplagg, eftersom det har blivit mycket vanligt. Många kändisar, inklusive Kim Kardashian och Beyoncé, bär den för att den framhäver deras kroppssilhuett. Dessutom
kan du använda detta plagg för att uppnå den silhuett du vill ha.

Var kan man köpa en antik korsett?

Antik underbyst korsett har varit en modehäftklammer sedan medeltiden. Det råder ingen tvekan om att du fortfarande känner dig som en drottning när du bär en idag, tack vare deras tidlösa design och deras förmåga att framhäva dina kurvor.

För att vara bekväm i en antik korsett med snörning är det viktigt att välja en kvalitetskorsett.

På Corset-Femme är varje kvinnas välbefinnande vår prioritet. Vi vill att du ska känna dig bekväm och sensuell i din korsett. Det är därför vi erbjuder ett brett urval av korsetter för kvinnor som sträcker sig från enkla antik gotisk korsett till det senaste korsettbältet som är i ropet på sociala nätverk! Vi erbjuder också korsetter i plusstorlek för alla kroppstyper.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *